מתכונים

שוקי עוף בפלפלים וגרגירי חומוס
spers

מצרכים ל-4 מנות:

10 שוקי עוף (אפשר גם בלי עור)

2 פלפלים אדומים בשרניים גדולים פרוסים דק דק
(במנדולינה או פוד פרוססור)
1 בצל יבש גדול פרוס
1 אריזה של גרגירי חומוס סנפרוסט או מקופסא
8 שיני שום פרוסות
מלח, פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
1 כף ציר בשר של קנור (אפשר גם כף א. מרק עוף)
10 ענפים של כוסברה קצוצים דק דק.
כפית פפריקה מתוקה
פלפל שאטה אחד קטן חריף.

אופן ההכנה:

לסיר חם להכניס את שמן הזית, ואת הפלפל השחור ולטגן קצת
להכניס את הפלפלים לערבב, להכניס את הבצל ולערבב, להכניס את
שוקי העוף ולתבל - להקטין את האש ולאחר רבע שעה להכניס את גרגירי
החומוס. לבשל על להבה נמוכה 3/4 שעה.

להגיש על אורז לבן.

 
אנטיפסטי-צבעוני
spers

Salads 505

מצרכים:

2 פלפלים ירוקים
2 פלפלים כתומים
2 פלפלים אדומים
½ כוס שמן (אני ממליץ על "זיתולה"- תערובת שמן זית ושמן קנולה)
2 תיבוליות " בזיליקום" של "קנור"
1/3 כוס חומץ הדרים
מספר עלי בזיליקום טריים, לקישוט

 

כלים:

מחבת טיגון עמוקה (כמו "ווק")
כף מתכת מחוררת
כלי פיירקס להגשה

סלט - ראשי סלרי וגזר ברוטב לימון
spers

מצרכים ל-4 מנות:

2 ראשי סלרי
4 גזרים
4 כוסות מים
4 כפות שמן
כפית שטוחה מלח
כף סוכר
מיץ מלימון

 

אופן ההכנה:

קולפים את הסלרי והגזרים.
פורסים לפרוסות ושמים בסיר בישול שטוח
מוסיפים מים ושמן ומביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה עד .
שמתרכך מוסיפים מלח סוכר ומיץ לימון ומבשלים עוד כ 5 דקות.
משפרים טעם ומורידים מהאש.
מגישים קר מאוד.

תפוחי אדמה מבושלים בחמאה ופטרוזליה
spers

מצרכים ל-6-4 מנות:

12 יחידות תפוחי אדמה בינוני קטן קלוף וחתוך לחצי לאורך
2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה
חמאה מומסת
מלח
פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שמוכן
מוציאים לכלי הגשה ושמורים במקום חם .
ממיסים את החמאה ומערבבים עם הפטרוזיליה יוצקים על תפוחי
האדמה מפזרים מעט פלפל ומגישים כתוספת ליד מנת דג.

מרק ג'ספצו
spers

מצרכים ל4 מנות:

6 עגבניות טריות
2 מלפפונים, קלופים
3 כפות חומץ בן יין לבן
חצי כוס עלי בזיליקום טרי

 

אופן ההכנה:

מרתיחים מים בסיר. חותכים בבסיסה של כל עגבניה חתך בצורת x
ומכניסים לסיר. חולטים כדקה, מוציאים מהמים, קולפים
(הקליפה ניתקת באזור החתך ומקִלה את הקילוף) וחותכים לרבעים.

מכניסים את העגבניות ואת שאר המרכיבים לבלנדר או למעבד מזון,
מוסיפים 1 כף שמן (מומלץ שמן זית) ומעבדים למרקם אחיד. מתבלים במלח ופלפל,
יוצקים לקעריות הגשה, ומוסיפים לכל אחת מהן קוביית קרח.
אפשר להכין את המרק יום מראש. המרק נשמר במקרר כשלושה ימים.
המרכיב החמישי: חצי פלפל אדום חריף נקי מגרעינים – מוסיפים לבלנדר יחד עם שאר המרכיבים

חזור
anovaSite
חזור למעלה